Produse










Cumsecalculeaza.ro

Rulouri cu crema de vanilie - by Sweetpot

Acum cateva zile am preparat pentru prima data in viata mea, prajitura din aluat de foietaj cu osanza (aluat frantuzesc). In trecut, mama mea obisnuia sa ma rasfete cu astfel de delicatese de casa, dar acum din pacate nu mai este langa mine, dar am dorit s-o prepar si eu, implinindu-mi visul sub forma unui rulou cu crema de vanilie. Mi le-au mancat in cateva clipe 

Citeste mai mult

Piscot Sweetpot - reteta de baza

Folosesc aceasta reteta de baza pentru piscot de mai bine de zece ani, avand parte de nenumarate incercari, esecuri si succese partiale inainte de a reusi sa obtin combinatia perfecta, dar totusi nu am renuntat. Am citit foarte mult despre modul in care se prepara piscotul perfect, mai ales pe internet, pana cand am reusit sa gasesc o modalitate care este usor de urmat si functioneaza cu siguranta. Pana in ziua de azi, acesta este piscotul pe care-l folosesc pentru torturi sau prajituri cu crema. Multi intreaba care este secretul piscotului delicios, moale si inalt? Sa fiu sincera, nu stiu. Piscotul meu a luat nastere si a capatat forma unei retete constante si dovedite, in urma unor incercari indelungate, bazate pe surse de pe internet, carti de bucate si retete de cofetarie.

Citeste mai mult

Biscuiti fragezi cu unt

Doriti sa va surprindeti copiii sau nepoteii cu ceva delicios? Poate ati dori chiar sa-l preparati impreuna cu ei? Daca raspunsul este da, atunci va aflati in locul potrivit. Reteta de baza am luat-o de la Csakapuffin, am completat-o cu mici modificari, preparand apoi biscuitii fragezi cu unt, usor de modelati, care au si disparut in cateva clipe, membrii familiei devorandu-le cu multa placere.

Citeste mai mult

Covrigei sarati

In zilele calduroase covrigeii sarate si crocante sunt preferatele noastre.

Citeste mai mult

Utilizarea vopselelor si colorantilor alimentari

Adeseori imi cereti sfat in privinta alegerii colorantului potrivit scopului dumneavoastra, pentru a putea alege din gama variata a colorantilor, cel care se potriveste cel mai bine aluatului, glazurii sau luciului pentru cozonac pe care il preparati. Din acest motiv, am decis ca in aceasta postare sa descriu pe scurt fiecare tip de colorant in parte, in functie de scopul utlizarii acestuia, pe baza experientelor noastre, a reactiilor clientilor, si a recomandarilor cofetarilor si ale celor pasionati de cofetarie. Speram ca in acest fel reusim sa va oferim cunostinte si modalitati de utilizare noi.

Citeste mai mult

Piscot marmorat

Cunosti acel sentiment cand ai nevoie urgent de ceva prajitura pentru ca cel mai bun prieten al tau sau o ruda pe care nu ai mai vazut-o de  mult, tocmai ti-a spus ca vrea sa te viziteze? Fugi la frigider in graba sa vezi ce ai putea improviza intr-o jumatate de ora care sa fie si gustos si estetic, dar sa nu necesite prea multe ingrediente. Urmatoarea prajitura este perfecta pentru asemenea ocazii: se prepara rapid, din putine ingrediente, este gustoasa si potrivita si pentru copii. Nu este de neglijat nici faptul ca ingredientele acestei prajituri se gasesc de regula in permanenta in bucataria fiecaruia. In ceea ce priveste numele acestei prajituri, am intrebat mai multi oameni, si am aflat ca este cunoscuta sub nenumarate denumiri: Prajitura mixta, Piscot marmorat, Prajitura multicolora, etc.... Cea mai buna varianta a acesteia o obtin folosind reteta unei prietene ale mele, pur si simplu o ador.

Citeste mai mult

Rulouri cu crema de vanilie de la D-na Sárosi Gyöngyi

Aceasta reteta ne-a fost trimisa de catre o clienta, care prepara o mare varietate de prajituri pentru nunti si evenimente de familie. Dorim sa ii multumim si pe aceasta cale lui Sárosi Gyöngyi ca a impartasit cu noi reteta sa.

Citeste mai mult

11 tipuri de cafea pe care le poti pregati si acasa

Si tu esti pasionat(a) de cafea? Nicio zi nu poate incepe fara ea?

Citeste mai mult

Bilute cu cocos

Dintre toate prajiturile cu preparare rapida, cel mai mult imi plac bilutele de cocos. Pentru prepararea acestei delicatese minunate este nevoie doar de cateva ingrediente, ocupand astfel un loc special si in randul prajiturilor de preparat pentru musafiri.

Citeste mai mult

14 trucuri pentru utilizarea stampilelor pentru prajituri

Doresc sa impartasesc cu dumneavoastra niste idei utile. Urmarind aceste sfaturi va veti descurca cu stampilele mult mai usor si fara probleme. Rezultatele vorbesc de la sine: veti obtine prajituri si biscuiti mai frumosi . Lista pe care am gasit-o pe pagina de internet Sussvelem mi-a data idea de baza pe care apoi am completat-o cu cateva idei practice si trucuri proprii.

Citeste mai mult

Tort de vanilie Sweetpot

Gustul si mireasma de vanilie sunt printre preferatele mele, astfel nu am ezitat nicio clipa sa incerc sa experimentez cu o noua creatie proprie, o crema pentru tort. Mi-a luat 2 ani pana cand am reusit sa obtin crema de vanilie perfecta atat din punct de vedere al gustului cat si al texturii.

Citeste mai mult

Reteta biscuiti ursulet cu cacao

Cui nu i-ar placea sa savureze langa cafeaua sau cacaua de dimineata, sau poate ca o gustare in timpul zilei, eventual inainte de culcare, ceva delicios, fin si usor de preparat? Cred ca nu exista nimeni care ar refuza aceasta oferta.

Citeste mai mult

Fursecuri de Paste cu vanilie

Am cautat o reteta de prajitura care se poate prepara rapid is este usor de ornat, in aceasta venindu-mi in ajutor o cunostinta draga pe nume Csóka Ildikó, care a impartasit cu mine o reteta din preferata sa carte de bucate. A preparat aceste fursecuri deja de mai multe ori, incercand decupatoarele cumparate de la noi chiar pe acestea.

Citeste mai mult

Un cadou simplu si rapid la care nici nu te-ai fi gandit…

Inca o saptamana si Craciunul este aici. Iti dai seama ca pana atunci mai ai foarte multe de facut, ca nu ai cumparat inca toate cadourile, si incepi sa te pripesti. Te gandesti ca trebuie sa ajungi in cel putin 20 de locuri si nici asa nu-i sigur ca vei gasi cadouri pentru toata lumea, nici lista de cumparaturi nu ai apucat sa ti-o scrii inca, iti vei pierde timpul stand la coada, mai ai nevoie si de numerar pentru ca nu poti plati peste tot cu cardul, deci mai trebuie sa ajungi si pe la banca, mai trebuie sa faci si cumparaturile obişnuite de zi cu zi, si inca nici nu ai idee ce cadouri ai putea sa le dai celor dragi, familiei tale, prietenilor apropiati, cunostintelor, colegilor, pentru ca totusi plicul cu bani nu-i ceva ce poti oferi tuturor, iar timpul se scurge, nu ai destule cadouri, si stai in trafic prierzand minute pretioase, cautand o solutie rapida si practica pentru toate acestea. Eu iti pot veni in ajutor! Uita de magazine, de statul la coada, de ridicarea de numerar, de statul in trafic.

Citeste mai mult

Turtă dulce – reţetă pentru aluatul de bază

Recomand tuturor această reţetă pentru aluatul de bază al turtei dulci, pentru orice ocazie. Reteta am primit de la Dna. Kenyeres Anikó.

Citeste mai mult

Reteta de turta dulce pentru forme de copt 3D si glazura regala

Sunt foarte putine prajituri precum turta dulce, care se potriveste pentru orice ocazie, poate fi decorata in nenumarate feluri, avand astfel in permanenta ceva nou. Cu formele de copt 3D veti putea intotdeauna pregati niste cadouri sau ornamente speciale unice din turta dulce. Modalitatile de utilizare ale formelor de copt 3D sunt nelimitate, depind doar de imaginatia dumneavoastra.

Citeste mai mult

Cozonac pufos împletit

Conform tradiţiilor vechi, sărbătoarea nu este sărbătoare dacă nu prepari vreun fel de cozonac. Aluatul delicios, moale şi atât de fin încât se ţi se topeşte în gură, încununează orice ocazie festivă. Căutând reţeta perfectă am găsit reţeta cozonacului de Paşti a lui Limara, şi trebuie să vă spun că rezultatul a depăşit toate aşteptările mele. Este adevărat că am modificat-o un pic, dar reţeta originală pe care am luat-o ca bază provine de la ea, lucru pentru care doresc să îi mulţumesc şi pe această cale!

Citeste mai mult

Pogăcele de casă cu chimen

Cine nu se bucură de o prăjitură sărată moale şi gustoasă care se poate prepara uşor? Pogăcelele preparate pe baza acestei reţete au toate aceste calităţi! Merită să încerci această reţetă foarte simplă pentru pogăci sărate gustoase şi pufoase! Noi le devorăm în maxim două zile, cu toate că le prepar în tava cea mai mare. Sunt întotdeauna un plus special lângă cafeaua de dimineaţă sau după prânz, iar copiilor le place la nebunie.

Citeste mai mult

Fursecuri linzer

Această reţetă de fursecuri linzer ne-a fost împărtăşită de Fekete Orsolya, deoarece comunitatea clienţilor magazinului nostru online a susţinut-o cu like-uri şi distribuiri cu ocazia unei competiţii desfăşurate de un grup de Facebook, competiţie pe care a şi câştigat-o.

Citeste mai mult