Produse










Cumsecalculeaza.ro

Fursecuri de Paste cu vanilie

Pasti turta dulce iepuras oua covrigele decupatoare

Ingrediente:

  • 420 g faina,
  • 280 g unt,
  • 250 g zahar,
  • 4 galbenusuri de ou,
  • 1 plic de zahar vanilat (sau aroma).

 

Decoratiune si umplutura

  • Gem de fructe,
  • 60-80 g nuci macinate,
  • 1 lingura zahar,
  • 1 albus de ou.

 

Pe o tabla din lemn se framanta ingredientele pana cand se obitne un aluat omogen.

Se intinde aluatul astfel incat sa aiba grosimea de aproximativ 2 mm.

Cu un decupator rotund (sau de orice alta forma) se decupeaza bucati din aluat. Se ia o parte din bucatile de aluat decupate (jumatate la numar) si din mijlocul fiecaruia se mai decupeaza cate o bucatica  astfel incat sa fie gaurite. 

Se ung bucatile de aluat gaurite cu albusul de ou batut, si se scufunda in nuca macinata amestecata cu zahar.

Intr-un cuptor bine preincalzit timp de 5-10 minute, se coc prajiturile, apoi se lipesc doua cate doua (una gaurita cu una intreaga) cu gemul preferat de dumneavoastra.

Sursa retetei: Erdélyi ízek (Gusturi Ardelenesti) - Gergely Éva - carte

Înapoi

Produse asociate