Produse










Cumsecalculeaza.ro

Reteta biscuiti ursulet cu cacao

biscuiti pentru copii stampila pentru biscuiti decupator

Doresc acum sa impartasesc cu dumneavoastra o reteta de biscuiti cu unt si cacao, ai caror aspect special este dat de  decupatorul nostru in forma de ursulet si stampila noastra pentru biscuiti cu model de ursulet. Este o adevarata placere sa preparati acesti biscuiti impreuna cu copiii sau cu nepoteii. Forma frumoasa si gustul delicios cu siguranta nu va vor dezamagi, acest lucru fiind garantat de reteta publicata pe pagina de iternet Csakapuffin, pe care am luat-o ca baza pentru prepararea acestor biscuiti, adaugandu-i cateva modificari.   

Ingrediente (pentru aproximativ 2 tavi):

  • 220 g unt moale,
  • 140 g zahar (dar nu este problema nici daca puneti cu 20-30 g mai mult),
  • 1 buc ou,
  • 250 g faina,
  • 90 g pudra de cacao fara zahar.

Preparare:

In primul rand se masoara ingredientele, apoi se amesteca si se framanta pana obtineti un aluat omogen. Cand aveti aluatul de baza, se impacheteaza intr-o folie si se pune in frigider timp de 1 ora. In acest timp se captusesc cele doua tavi cu hartie de copt.

Dupa 1 ora, se porneste cuptorul si se preincalzeste la 180° C.

Scoateti aluatul de biscuiti din frigider si pe suprafata de lucru din lemn sau foaie de silicon presarata in prealabil cu faina, se framanta inca un pic cu miscari rapide.

Pe cele doua capete ale unui sucitor cu suprafata neteda, se pune cate un inel cu grosimea de 3 mm fiecare, apoi se intinde aluatul cu acesta.

Mai apoi, cu decupatorul usor acoperit cu faina se decupeaza din aluat o forma de ursulet fara sa indepartati decupatorul sau biscuitul decupat. Apoi se aseaza stampila pe aluat in interiorul decupatorului si se apasa de acesta. La sfarsit se indeparteaza cu grija decupatorul si stampila, ambele impreuna. Daca procedati astfel, cu siguranta veti obtine biscuiti cu forma perfecta. Aceasta parte o puteti face impreuna cu copiii, cu siguranta facandu-le si lor placere sa prepare niste biscuiti.

Se coc in aproximativ 10-15 minute. Lasati sa se raceasca in tava sau puneti-le cu grija pe un grilaj de racire cu ajutorul unei spatule.

In timp ce se racesc, nu va mai ramane altceva de facut decat sa preparati bauturile cu care doriti sa le consumati, si apoi puteti savura biscutii uruslet draguti si deliciosi.

Aveti grija, daca toata familia se afla prin preajma, poate nu o sa fie de ajuns pentru toti! Mai bine preparati din start 2 portii de aluat, doar pentru siguranta J 

Idei practice pentru a obtine biscuiti mai frumosi si mai gustosi:

  • Puteti adauga in aluat un varf de cutit de coaja de portocale macinata, in amestec cu cacaua avand un gust extrem de delicios. 
  • Daca aveti acasa la indemana ciocolata alba sau neagra, topiti-o cu un pic de unt si dupa ce se raceste un pic dar nu atat de mult incat sa se intareasca, cu ajutorul unei palnii formate din hartie de copt, desenati ochii, gura si burtica ursuletului de-a lungul liniilor.    

Înapoi

Produse asociate