Produse










Cumsecalculeaza.ro

Biscuiti fragezi cu unt

biscuiti linzer reteta biscuiti pentru stampila biscuiti pentru copii

V-am pregatit o reteta rapida, care nu implica tehnici serioase! Sunt sigura ca aceasta nu numai ca va va incanta stomacul, dar va va oferi si clipe placute de neuitat alturi de cei mici, in cazul in care primesc permisiunea sa va ajute prin bucatarie!

Ingrediente pentru 2-3 tavi:

  • 500 g faina,
  • 100 g zahar pudra,
  • 2 zahar vanilat,
  • 1 lingurita praf de coaja de portocala macinata,
  • 1 varf de cutit sare,
  • 2 buc oua,
  • 250 g unt.

Mod de preparare:

Se amesteca toate ingredientele si se framanta bine cu miscari rapide.

Apoi se inveleste aluatul intr-o folie si se pune in frigider timp de aproximativ 1 ora. Intre timp, se captusesc tavile de copt cu hartie de copt, si se incalzeste cuptorul la 180 de grade.

Dupa ce se scoate din frigider, pe blatul de lucru presarat cu faina, cu ajutorul unui sucitor de asemenea acoperit de faina, se intinde aluatul astfel incat sa aiba o grosime de aproximativ o jumatate de centimetru.

Apoi, cu ajutorul decupatorului se decupeaza biscuitii, se pun in tavi si se coc in cuptor timp de 15 minute.

Idei practice:

  • Lucrati cu portii mai mici pentru ca aluatul sa nu se incalzeasca de la caldura mainilor dumneavoastra.   
  • In locul cojii de portocala se poate folosi cea de lamaie.   
  • Puteti folosi decupatoare si stampile diferite, deoarece biscutii isi pastreaza forma.
  • Puteti adauga cacao in jumatate din aluat, astfel cand intindeti impreuna cele doua jumatati de aluat, obtineti un model marmorata.   
  • Se pot cufundat in ciocolata topita si presara cu decor din zahar sprinkles colorat.  

Înapoi

Produse asociate