Bilute cu cocos
biscuiti
cacao
esenta de rom
Doresc acum sa impartasesc cu dumneavoastra reteta mea preferata si foarte usoara pentru
prepararea bilutelor cu cocos.
Ingrediente:
- 500 g biscuiti,
- 5 linguri pudra de cacao fara zahar Holland,
- 150 g unt sau margarina,
- cafea neagra preparata pentru 4 persoane (aprox. 2 dl),
- 100 g ciocolata de 52 %,
- 4 dl lapte,
- 25 ml aroma de rom.
Pentru decorare:
Modul de preparare:
Macinati biscuitii, apoi adaugati pudra de cacao cernUta, cafeaua, laptele cald, untul topit,
ciocolata topita si aroma de rom. Se amesteca toate ingredientele, apoi se formeaza bilutele cu
mana.
Idei:
- In cazul in care nu aveti acasa tocator sau rasnita, puteti macina biscuitii si intr-un blender.
- Daca nu aveti chef sa spalati tocatorul sau blenderul, puteti sfarama biscuitii si punandu-le intr-o
punga mai groasa si batandu-le cu sucitorul.
- Daca doriti sa obineti gusturi mai intense, luati o mana de nuci, prajiti-le un pic intr-o tigaie,
macinati-le, si adaugati-le la amestecul de biscuiti.
- Amestecul se poate modela in diferite forme, de exemplu este foarte estetic daca se modeleaza cu
ajutorul unor forme de copt 3D brad sau inimioara. Se pot folosi si forme pentru gheata sau
muffin.
- Le puteti conferi un aspec si mai special cufundandu-le in ciocolata topita si presarandu-le cu
nuci taiati bucati sau cu cocos.
Înapoi