Produse










Cumsecalculeaza.ro

Reteta de turta dulce pentru forme de copt 3D si glazura regala

turta dulce forma de copt 3D Craciun Pasti glazura royal icing

In locul globurilor, putem pune pe brad decoratiuni preparate din turta dulce in forme de copt 3D, care dau un plus de caldura atomosferei de Craciun prin mireasma lor dulce, si care de asemenea pot constitui un cadou frumos unic si surprinzator. Pentru copii, putem ascunde cadouri mici in interiorul globurilor.

Forma de copt 3D tip brad este ideala pentru fursecuri, prajituri umplute, si se potriveste si pentru decoratiuni mai mici pentru brad.

Forma de copt 3D tip inimioara este recomandata pentru prepararea ornamentelor pentru brad si a cadourilor speciale personalizate. Ii puteti surprinde pe cei dragi sau prieteni si cunostinte, cu turte dulci in forma de inima decorate special, cu ocazia zilei femeii, zilei onomastice, a zilei de nastere sau de Craciun.

Puteti face sarbatorile Pascale de neuitat cu turtele dulci decorate, preparate cu formele de copt 3D tip ou normale sau de marime XXL. Pe langa oua, iepurasul ii mai poate surprinde pe copii si cu cadourile mici ascunse in interiorul acestora, facandu-le astfel si mai interesante. Aceasta forma de copt mai poate fi utilizata si pentru prepararea de carucioare.

Turta dulce pe baza retetei lui Kenyeres Anikó:

Ingrediente:

  • 500 g faina fina,
  • 140 g zahar pudra,
  • 80 g untura,
  • 1 ou intreg,
  • 100 g miere lichida,
  • 2 lingura de cacao,
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu,
  • 1 lingurita de amestec de condimente pentru turta dulce.

Amestecati bine ingredientele, apoi lasati aluatul in repaus in frigider timp de 24 de ore.

Pe suprafata de lucru presarata cu faina, intindeti aluatul astfel incat sa aiba o grosime de 3 mm.

Folosind decupatorul care apartine formei dorite de copt 3D (tip inimioara, ou, ou marimea XXL sau glob), decupati bucatile de forma dorita din aluatul intins.

Ungeti bucatile de aluat decupate cu unt sau ulei, apoi presarati-le cu faina si presati-le de partea dombata a formelor de copt, netezindu-le uniform pe intreaga suprafata.

Daca doriti ca jumatatile sa se potriveasca mai bine, inainte sa introduceti bucatile de aluat decupate in formele de copt bombate, intindeti-le cu sucitorul apoi puneti-le in forma, si cu un cutit ascutit taiati partile ce atarna afara.

Asezati-le in tava de copt cu partea bombata in sus si coaceti-le la temperatura de 180 C°, timp de 15-20 de minute.

Dupa racire, formele coapte se lipesc doua cate doua cu glazura si se orneaza. Inainte de a le lipi, plasati panglica innodata intre cele doua parti si fixati-o cu glazura, apoi potriviti si lipiti cele doua parti ale prajiturii.


Glazura

Ingrediente:

  • 1 albus de ou,
  • 140 g zahar pudra cernuta de doua ori sau zahar pudra cu amidon de porumb,
  • 1 lingura zeama de lamaie.

Puneti albusul de ou intr-o tava, adaugati zaharul pudra cernut, zeama de lamaie, si amestecati pana cand glazura devine lucioasa si densa.

Daca nu se ingroasa, mai adaugati zahar pudra, iar in caz contrar adaugati inca un pic de zeama de lamaie. 

Înapoi

Produse asociate