Produse










Cumsecalculeaza.ro

14 trucuri pentru utilizarea stampilelor pentru prajituri

stampila biscuiti decupator cu stampila

Idei practice:

  1. Reteta pe care o folositi pentru prepararea prajiturilor sau biscuitilor pe care doriti sa aplicati stampilele, este foarte importanta deoarece nu toate sunt corespunzatoare pentru realizarea formelor dorite. Pe cat posibil evitati retetele care utilizeaza ingrediente pentru marirea volumului sau afanarea aluatului cum ar fi de exemplu: praf de copt, bicarbonat de amoniu, sampanie, drojdie, bicarbonat de sodiu.
  2. Inainte de a-l modela, puneti aluatul de biscuiti/prajituri in frigider acoperit cu folie, pentru ca astfel se intareste si se poate modela mai usor. De folie este nevoie pentru ca aluatul sa nu se usuce in timp ce sta in repaus in frigider.
  3. Este important sa folositi faina si in timpul lucrarilor! Puneti faina nu doar pe suprafata pe care framantati/intindeti aluatul ci si pe sucitor, de asemenea cufundati si stampilele si decupatoarele in faina inainte sa le folositi sa nu se lipeasca aluatul de ele.
  4. Intindeti aluatul astfel incat sa aiba o grosime de cel putin 3 mm. Utilizarea celor doua inele de 3-4 mm pe capetele sucitorului va pot ajuta in acest lucru.
  5. In cazul in care folositi stampila pentru prajituri, veti avea nevoie si de un decupator pentru prajituri/biscuiti, daca doriti ca delicatesele pregatite de dumneavoastra sa aiba un aspect cat mai frumos si mai special.
  6. Este indicat ca decupatorul si stampila pentru prajituri sa fie separat deoarece astfel puteti utiliza stampila pentru mai multe forme decupate diferite.
  7. Intinzand aluatul astfel incat sa aiba o grosime mai mare, veti obtine un rezultat mai frumos.
  8. Mai intai, cu decupatorul se decupeaza din aluat forma dorita fara sa indepartati decupatorul sau aluatul decupat, apoi se aseaza stampila pe aluat in interiorul decupatorului, si se apasa de acesta. La sfarsit se indeparteaza cu grija decupatorul si stampila, ambele impreuna.
  9. In cazul in care stampila si decupatorul sunt impreuna, va trebui sa incercati grosimea ideala a aluatului, cu care obtineti aspectul cel mai ideal.
  10. Fiti atenti, indepartati bucata modelata de aluat cu grija, sa nu lasati pe ea urme de deget.
  11. Puneti biscuitul decupat direct in tava de copt (sau puneti sub aluat din start hartie de copt) pentru a nu-l deforma in timp ce-l puneti dintr-o parte in alta.
  12. Coaceti-le in cuptor preincalzit. Biscuitii se vor mari un pic dar isi vor pastra forma.
  13. Cand s-au copt biscuitii, lasati-le sa se raceasca inainte sa le luati din tava, pentru ca altfel se pot rupe.
  14. Nu va speriati daca la prima muscatura biscuitii par a fi prea tari, dupa un pic de timp se inmoaie.

Înapoi

Produse asociate