Produse










Cumsecalculeaza.ro

Piscot marmorat

piscot cacao

Reteta rapida, din putine ingrediente, gustoasa si potrivita copiilor

Ingrediente pentru o tava de dimensiuni mari:

  • 600 g zahar pudra,
  • 1 pachet de zahar vanilat,
  • 6 oua intregi, si un albus de ou,
  • 370 g unt sau margarina,
  • 18 g praf de copt,
  • 750 g faina,
  • 3.5 dl lapte,
  • 3 linguri de ulei,
  • 3 linguri cu varf pudra de cacao Holland.

Modul de preparare:

Se separa galbenusurile de albusurile de ou, si se pun in doua boluri separate.

Zaharul vanilat se adauga la albusurile de ou, dupa care se bat spuma tare.

La galbenusurile de ou se adauga ingredientele masurate in prealabil: zaharul pudra, praful de copt, untul sau margarina, uleiul, un pic de lapte, iar apoi se amesteca cu robotul de bucatarie. Putin cate putin se adauga laptele, se amesteca cu telul pana se omogenizeaza, apoi  se adauga spuma de albus de ou si faina, si se amesteca cu grija intorcand cu o lingura de lemn.

Jumatate din amestecul obtinut se toarna in tava de copt captusita in prealabil cu hartie de copt. La jumatatea de amestec ramasa se adauga cacaua amestacandu-l pana se omogenizeaza, apoi se toarna in tava de copt peste aluatul galben, si cu ajutorul unui bat pentru frigarui, se deseneaza valuri in aluatul de piscot nivelandu-l astfel in tava.

Se coace in cuptor preincalzit la 180 grade, timp de aproximativ 40 de minute. Inainte de a-l scoate din cuptor, verificati totusi cu o scobitoare daca s-a copt in totalitate sau nu.

Idei:

  • In aluatul de piscot se pot adauga fructe uscate sau  nuci prajite, in functie de gust.
  • Prajitura in sine este deja gustoasa dar cei care sunt innebuniti dupa prajiturile cu crema, pot prepara si creme fierte sau frisca pentru a servi prajitura cu acestea.
  • Daca doriti sa o decorati rapid cu ceva, se poate turna peste ea ciocolata topita, dupa care se presara cu nuca de cocos sau decor din zahar sprinkles.
  • Daca doriti sa ii dati piscotului o forma speciala, se toarna amestecul galben in forma pentru muffin din silicon, dupa care se toarne peste el amestecul cu cacao, si in final se deseneaza modelul marmorat amestecandu-le usor cu o scobitoare. Daca doriti o prajitura cu dungi, puteti altera straturile colorate intre ele. In mijlocul lui puteti pune si prune sau caise uscate, iar suprafata lui se poate decora cu fondant, frisca, crema sau ciocolata rasa, modelate cu ajutorul unui sablon.

Înapoi

Produse asociate